ALKMAAR - De twee verdachten van de moord op freefighter H. Cift blijven voorlopig in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris in Alkmaar vrijdag bepaald. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie worden zij verdacht van het medeplegen van moord, danwel doodslag op Cift.

De Alkmaarse freefighter werd op 23 juni in Heerhugowaard dood aangetroffen in zijn auto. Hij bleek door acht kogels om het leven te zijn gebracht. De politie hield het tweetal dinsdag aan. De twee verdachten zijn de 27-jarige Ozkan O. en zijn 25-jarige neef. O is een broer van Okan O., die wordt gezien als de hoofdverdachte van de moord op Marion en Romy van Buuren uit Bergen.

Het jongere broertje van O., de 24-jarige Özgür, zit ook vast. Özgür wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele moord op Marion en Romy van Buuren. Die verdwenen in juni 1997. Hun stoffelijke resten werden begin augustus opgegraven in de duinen tussen Egmond en Bergen. Özgür had de ouders van Marion aangewezen waar hun dochter en kleindochter waren begraven. De politie hield hem 19 september aan op verdenking van medeplichtigheid aan moord. Zijn voorarrest is inmiddels twee keer verlengd.

Hoofdverdachte Okan heeft nooit iets gezegd over de verdwijning van zijn voormalige vriendin Marion en zijn dochtertje Romy. Hij overleed in mei 1998 op 24-jarige leeftijd in het gevangenishospitaal van Scheveningen.