WILLEMSTAD - Een Nederlandse militair wordt ervan verdacht een grote hoeveelheid cocaïne te hebben gesmokkeld van Curaçao naar Nederland. Het Openbaar Ministerie van de Nederlandse Antillen maakte donderdag bekend dat de 26-jarige man woensdag is gearresteerd. Dat gebeurde op verzoek van het OM op Curaçao.

De militair, I.d.J.J., zou de drugs hebben vervoerd via het marinefregat Hr.Ms. Van Speijk, in de zomer van 2005. Hij is in het zuiden van Nederland opgepakt door de Koninklijke Marechaussee. Een woordvoerster van het OM kon geen nadere specificaties geven. J. wordt binnenkort overgebracht naar Curaçao, waar hij moet terechtstaan.

In januari werden drie militairen opgepakt die drugs zouden hebben gesmokkeld via de Hr.Ms. Tjerk Hiddes. De Hiddes volgde de Van Speijk op als stationsschip in de wateren rond de Nederlandse Antillen en Aruba.

Hoeveel drugs er met de fregatten werd gesmokkeld, is niet prijsgegeven. Bij de Hiddes werd gesproken over 'enkele kilo's'. Bij de smokkel via de Van Speijk zou het gaan om 'een grote hoeveelheid'.