AMSTERDAM – Een van de twee AH-medewerkers die worden vervolgd voor het mishandelen van een gewapende overvaller, blijkt een strafblad te hebben. Dat meldt het Utrechts Nieuwsblad vrijdag. De 30-jarige man is enkele jaren geleden door de rechter veroordeeld wegens geweldpleging.

De man kreeg een voorwaardelijke straf en zit in zijn proeftijd. Ook wordt de AH-medewerker ervan verdacht op een parkeerwachter te zijn ingereden. Meerdere bronnen bij justitie zouden dit tegenover het Utrechts Nieuwsblad hebben bevestigd.

De winkelbediendes van het AH-filiaal in de Amsterdamse Dapperbuurt zijn de kassadief achterna gerend en hebben hem overmeesterd. Over het gedrag van de winkelbediendes zijn vijf belastende verklaringen afgelegd. Daaruit blijkt dat de winkeldief ook na door de politie te zijn geboeid is getrapt.

Een van de getuigen een Amerikaanse toerist die toevallig in het Oosterpark was en de aanhouding zag gebeuren. Ook twee agenten hebben belastende verklaringen afgelegd. Een agent zegt dat een AH-medewerker de reeds geboeide en zittende winkeldief tot tweemaal toe een trap gaf.