EINDHOVEN - De politie heeft woensdag voorafgaand aan de finale van de UEFA Cup in Eindhoven veertien aanhoudingen verricht. Het gaat volgens een woordvoerder om Engelsen en Nederlanders die zich schuldig hebben gemaakt aan wildplassen, mishandeling en vernieling. De politie spreekt desalniettemin van een geslaagd voetbalfeest.

Agenten grepen onder meer hard in bij het opstootje buiten het supporterscafé van PSV, in de schaduw van het Philips Stadion.

In de finale van het Europese voetbaltoernooi verloor het Engelse Middlesbrough van het Spaanse FC Sevilla. De Engelse aanhang, waarvan enkele honderden supporters zonder kaartje de wedstrijd in de stad volgden via een groot videoscherm, werd baldadig nadat hun ploeg een tweede treffer tegen kreeg. Dat leidde tot vernielingen.

Na de wedstrijd zochten enkele tientallen PSV-supporters bij het stadion de confrontatie met Engelsen die het stadion verlieten. De mobiele eenheid van de politie trad op tegen de vechtersbazen met onder andere honden. De PSV'ers werden opgehouden in café De Aftrap, een verzamelplek van de harde kern van de PSV-supporters.

De politie voorkwam daarmee een confrontatie met de Engelse fans en smoorde het relletje in de kiem.