PIJNACKER - De politie Haaglanden is op zoek naar een man die een agente heeft proberen te wurgen. Dat gebeurde tijdens de relletjes na afloop van een feest in Pijnacker in de nacht van zaterdag op zondag. De politie verdenkt de man van poging tot doodslag. Een woordvoerder van het korps bevestigde dinsdag een bericht uit het AD.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Collega's schoten de agente te hulp en bevrijdden haar, stelt de politie. In de chaos die toen ontstond, werd de vrouw gebeten door een politiehond. Volgens de woordvoerder vond het incident aan het begin van de ongeregeldheden plaats. "Het was een van de aanleidingen voor het ingrijpen van de politie."

De politie pakte tijdens de relletjes zestien personen op voor openbare geweldpleging en belediging. In totaal raakten vier agenten en enkele bezoekers gewond. De ongeregeldheden veroorzaakten veel onrust in Pijnacker.

Klachten

Enkele tientallen mensen dienden een klacht in bij de politie, omdat ze vonden dat die te hard had opgetreden. De Rijksrecherche doet daar nu onderzoek naar. Bovendien bekogelden jongeren de woning van de burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en het politiebureau met eieren en stenen.