WASHINGTON- Een 94-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Connecticut is woensdag overleden aan de gevolgen van miltvuurbesmetting. De vrouw liep de antraxbesmetting op via de luchtwegen. Dat heeft de behandelende arts van de vrouw bekendgemaakt.

De besmetting met antrax heeft sinds begin oktober aan vier mensen in de Verenigde Staten het leven gekost. Dertien Amerikanen raakten geïnfecteerd. Alle besmette mensen op één na waren werkzaam bij de posterijen, de media of het parlementsgebouw. De uitzondering was een medewerkster van een ziekenhuis in New York, die eind oktober overleed.

Hoe de vrouw besmet is geraakt is nog een mysterie. Ze kwam zelden het huis uit en had geen connecties met de media, regering of posterijen.Ook de lokale post was volgens het gemeentebestuur van Connecticut nog gecontroleerd en getest op de antraxbacterie.

Volgens de Federatie van Amerikaanse wetenschappers is het bijna zeker dat de miltvuur aanvallen die de 18 mensen besmet hebben, van een overheidslaboratorium kwamen.

/NIEUWSMiltvuur-angst laait op in VS na nieuw incident