STRIJENSAS - Een binnenvaartschip is dinsdagmiddag op het Hollands Diep gezonken na een aanvaring met duwbootcombinatie. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Strijensas in de Hoeksche Waard.

Twee personen van het gezonken schip zijn overboord geslagen. Een vrouw is uit het water gehaald. De 60-jarige schipper werd dinsdagavond nog vermist.

Vermiste

De zoektocht naar de schipper werd aan het begin van de avond gestaakt, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Dat besluit werd genomen, toen duidelijk werd dat vermiste man zich niet in het gezonken schip bevond en het zoeken langs de oevers geen resultaat opleverde. Dinsdag zocht de waterpolitie met vier schepen, Rijkswaterstaat met een schip en een aantal duikers naar de schipper.

Waarom het binnenvaartschip botste met de duwbootcombinatie is nog onduidelijk, meldde het KLPD. De opvarenden van de bijna 200 meter lange duwboot, met twee bakken geladen met kolen, bleven ongedeerd. Het gezonken schip, een Belgische Kempenaar, is 51 meter lang en had 575 ton koper aan boord.

Het Hollands Diep is op de plek van het ongeval driehonderd meter breed. Het gezonken schip ligt op tien meter diepte.