PIJNACKER - Voor de tweede avond op rij is de woning van burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker maandag bekogeld met onder meer stenen. Dat zei een politiewoordvoerder dinsdag. Dat de rijksrecherche onderzoek doet naar het politieoptreden in de nacht van zaterdag op zondag na een feest in het dorp, heeft de gemoederen blijkbaar nog niet kunnen bedaren.

Bij een confrontatie tussen feestgangers en de politie raakten verscheidene bezoekers en vier agenten gewond. De politie hield zestien mensen aan en kreeg enkele tientallen klachten binnen van bezoekers die meenden dat de agenten te hard optraden.

Maandagavond hield de politie nog twee personen aan in verband met de bekogeling van de burgemeesterswoning. Voor de bekogeling met eieren en harde voorwerpen van zondagavond, is niemand aangehouden.

Woede

De jongeren richten hun woede op de burgemeester, omdat die het gezag heeft over de politie, meent Buddenberg. "Het politieoptreden wordt mij rechtstreeks in de schoenen geschoven." Voor de zekerheid bewaakt de politie zijn woning ook dinsdagavond.

"De politie is zeer alert", aldus Buddenberg. Hij is tevreden met het onderzoek van de rijksrecherche naar het incident. "Dat is toch een vrij zwaar middel." Alle partijen komen in dat onderzoek aan bod.

Politiebureau

Zondagavond togen tussen de tachtig en honderd jongeren naar het politiebureau, waar ze een gesprek hadden met de commandant van dienst. Die belichtte daar zijn kant van het verhaal. Zondag is behalve het huis van Buddenberg ook het politiebureau bekogeld met onder meer eieren. Maandag was de groep boze jongeren kleiner.