SYDNEY - Een Australische man wil zijn ex-vrouw via de rechter dwingen al het geld terug te betalen dat hij aan de opvoeding van haar dochter heeft besteed. De man veronderstelde dat hij de vader van het meisje was maar kwam er onlangs achter dat het kind door een andere man was verwekt.

"Ik wil alles terughebben", zo verklaart de man vrijdag in de Australische krant Herald Sun. "Elke cent die ik heb uitgegeven aan speelgoed en voedsel moet worden terugbetaald. Als ik vijf jaar geleden had geweten dat het mijn kind niet was, had ik al die kosten namelijk nooit gemaakt."

Volgens de Herald Sun zou het de eerste keer zijn dat een dergelijke zaak voor de rechter komt. De man, die niet met zijn naam in de krant wil, kwam er onlangs via een dna-test achter dat zijn vrouw indertijd door een andere man zwanger is geraakt.

Hij claimt een bedrag van ongeveer 10.000 euro. Bij dat bedrag zijn ook alle door hem gemaakte kosten voor verjaardagspartijtjes, uitstapjes naar de dierentuin en kerstcadeaus inbegrepen. Als de schadeclaim wordt toegekend door de rechter, wil de man het geld apart zetten en aan het meisje geven op het moment dat ze achttien jaar wordt.