MEER/BRUSSEL - Op de rijksweg A16/E19 tussen Breda en Antwerpen ter hoogte van de Belgische grensplaats Meer zijn maandag drie Nederlanders omgekomen. Een Nederlandse vrachtwagen reed in op een file, waardoor een Spaanse vrachtauto naar voren schoot op een personenwagen, een Renault Scénic met aanhanger. Die auto werd tegen een andere vrachtwagen geplet.

De file was ontstaan door wegwerkzaamheden. Vermoedelijk heeft de Nederlandse chauffeur, die een truck met oplegger vol autowrakken bestuurde, de stilstaande auto's te laat opgemerkt.

De inzittenden van de personenwagen, een Nederlands echtpaar van 55 en 53 jaar wonend in Dublin, overleden ter plaatse. De 50-jarige chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen kwam eveneens om het leven. Een woordvoerder van de federale politie in België meldde dat maandag.

Vrijgegeven

De rijksweg A16/E19 werd afgesloten, maar rond 15.45 uur weer vrijgegeven. Op de A16 vanuit Breda richting Antwerpen stond tot negen kilometer file. Aan het einde van de middag was de file opgelost.

Twee jaar geleden gebeurde op dezelfde weg een soortgelijk ongeval. Toen reed een vrachtwagen in op een auto van vier jongeren uit Breda die op weg waren naar hun vakantiebestemming. Geen van hen overleefde de klap. De weg met tweemaal twee rijstroken is vaak druk met vrachtverkeer.