PIJNACKER - De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het optreden van de mobiele eenheid in Pijnacker in de nacht van zaterdag op zondag. Dat liet de politie Haaglanden maandag weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bij een confrontatie tussen feestgangers en politie raakten verscheidene bezoekers en vier agenten gewond. De politie hield zestien mensen aan en kreeg enkele tientallen klachten binnen van bezoekers die meenden dat de agenten te hard optraden.

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak op verzoek van de politie. Zij wil dat het optreden van het zogeheten parate peloton tegen het licht wordt gehouden.

Stenen

In de feesttent vond een concert plaats met onder meer een optreden van rapper Ali B. Na het feest ontstonden buiten enkele vechtpartijen. Toen de agenten ingrepen, keerde een groep van vijftig personen zich tegen hen. De feestgangers gooiden met flessen en stenen naar de agenten.

Burgemeester F. Buddenberg van Pijnacker had van tevoren aanwijzingen dat er zaterdag relletjes zouden kunnen ontstaan bij een feest in zijn gemeente. Hij had het vermoeden dat dat zou gebeuren op basis van "tegenstellingen tussen allochtoon en autochtoon", zo zei hij maandag in het Radio 1 Journaal.