KERBALA - Door een explosie bij het centrale busstation in de Iraakse stad Kerbala zijn zondag 21 mensen om het leven gekomen. Volgens de politie raakten 52 mensen gewond. De ontploffing werd veroorzaakt door een autobom.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Kerbala ligt 110 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bagdad. In de stad liggen twee sjiitische heiligdommen.

Een ontploffing van een autobom in de Iraakse hoofdstad Bagdad kostte zondag aan zeker acht mensen het leven. De bom explodeerde in de wijk Aadhamiya en had een Iraakse legerpatrouille als doelwit. Die reed juist door een drukke straat.

Lichamen

De afgelopen twee dagen vond de Iraakse politie de lichamen van 45 mannen. Volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het waarschijnlijk om sektarische moorden.

De meeste lijken werden gevonden in het oostelijke district Kharkh, terwijl vijftien stoffelijke overschotten werden aangetroffen in het westen van Bagdad, in de wijk Rusafa. "Alle mannen waren geboeid en in het hoofd geschoten", aldus de woordvoerder.

In de afgelopen maanden zijn in de Iraakse hoofdstad honderden lijken gevonden van mannen die op soortgelijke manier waren omgebracht. Over het algemeen waren zij slachtoffer van gewelddadigheden tussen sjiieten en soennieten. Dergelijk geweld is aan de orde van de dag sinds de bomaanslag op een belangrijke sjiitische moskee in Samarra op 22 februari van dit jaar.