CYPRUS - Bij de brand aan boord van het cruiseschip The Calypso voor de kust van Engeland zijn geen bemanningsleden gewond geraakt. Dat liet de eigenaar van het schip, de Griekse reder Louis Cruise Lines, zaterdag weten. Eerder was al bekend dat alle passagiers ongedeerd waren gebleven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de reder brak de brand uit in het omhulsel van de motor aan de stuurboordzijde van het schip. Bemanningsleden wisten het vuur tot de machinekamer te beperken en kregen de brand uiteindelijk onder controle. Volgens de reder zijn er 462 passagiers aan boord, van wie er 454 de Nederlandse nationaliteit hebben.

Het beschadigde vaartuig wordt naar Southampton gesleept. Louis Cruise Lines meldde zaterdag dat de passagiers zondagochtend van boord gaan. Een woordvoerder van de Nederlandse reisorganisator Cruise Travel kon dat nog niet met zekerheid stellen. "Misschien worden de passagiers ondergebracht in hotels in Southampton, voordat ze weer naar Nederland gaan. Dat zal in de loop van de middag blijken."

Inspectie

De Inspectie Verkeer en Waterstaat had het cruiseschip Calypso al op het oog voor een grote controle, als het de haven van Rotterdam zou zijn binnengevaren. Dat zei een woordvoerder van de inspectiedienst zaterdag.

Volgens de woordvoerder kwam de Calypso in aanmerking voor een grote jaarlijkse controle, die elk zeeschip moet ondergaan. De Inspectie had daarover overleg gevoerd met de Britse autoriteiten. Afgesproken was dat de Britten de controle voor hun rekening zouden nemen, als het schip eerst daar een haven zou aandoen.