ROTTERDAM - Aanhangers van Pim Fortuyn herdenken zaterdag dat vier jaar geleden de politicus op het Mediapark in Hilversum werd vermoord. Twee verschillende organisaties hebben een programma voor deze dag.

De plechtigheden van de Vrienden van Pim Fortuyn beginnen officieel om 11.00 uur bij het Mediapark in Hilversum. Om half twee zijn zij op begraafplaats Westerveld in Driehuis, waar Fortuyn tijdelijk werd begraven.

Na deze stop rijdt de Vrienden per bus terug naar Rotterdam. Daar houden de aanhangers een bijeenkomst bij Palazzo di Pietro, het huis van Fortuyn aan het G.W. Burgerplein.

Standbeeld

De herdenkingstocht van de Stichting Beeld van Pim begint om 16.00 uur bij Diergaarde Blijdorp. Daar vandaan lopen de aanhangers van het huis, langs het stadhuis, naar de Korte Hoogstraat waar een standbeeld van Fortuyn staat.

Om 18.06 uur, op het moment dat de politicus werd doodgeschoten, houden de beide organisatoren enkele minuten stilte. Op diverse plekken worden kransen gelegd en toespraken gehouden. In de avond is in horecagelegenheid Engels bij het Centraal Station een speciale avond.

Provesano

In 2007 is het vijf jaar geleden dat Fortuyn werd vermoord. De Vrienden willen dit groots herdenken in Provesano, Italië, waar de politicus zijn definitieve rustplaats heeft gevonden. De voorbereidingen zijn al in volle gang, aldus een woordvoerster.