ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft woensdag bij invallen in Amsterdam en Badhoevedorp 400.000 euro en een hoeveelheid heroïne, cocaïne en softdrugs in beslag genomen. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

De invallen werden gedaan in het kader van een internationaal onderzoek naar drugshandel. Bij de acties zijn drie verdachten aangehouden. Ze zijn afkomstig uit Nederland, Schotland en Engeland. Het onderzoek naar de drugshandel begon eind april nadat de Nationale Recherche informatie van de Spaanse autoriteiten kreeg dat er vanuit Nederland verdovende middelen naar Spanje werden gesmokkeld.

Leverantie

De rechercheurs grepen woensdag in omdat ze vermoedden dat er een leverantie zou plaatsvinden in een woning in Amsterdam. In het pand werden een grote hoeveelheid geld en tien op elkaar gestapelde paketten met daarin 10 kilo cocaïne gevonden.

Later werden bij een doorzoeking van een woning in Badhoevedorp nog een grote som geld en vijf plakken hasj gevonden. Ook werd bij de acties een kleine hoeveelheid heroïne gevonden.

Spanje

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tegelijkertijd met de acties in Nederland, werden ook in Spanje diverse personen aangehouden. Een woordvoerster van het landelijk parket kon vrijdag niet vertellen of daar Nederlanders bij zaten.