BRUSSEL - Op de Brusselse luchthaven Zaventem zijn vrijdagochtend forse vertragingen ontstaan door een zware brand in een loods voor het onderhoud van vliegtuigen. Rond het middaguur kwam het vliegverkeer weer op gang.


Brandweer bestrijdt het vuur op vliegveld Zaventem

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag in een hangar. Daarbij zijn vier vliegtuigen in vlammen opgegaan. Twee personeelsleden van het onderhoudsbedrijf raakten gewond, van wie er één zware verwondingen opliep. Verder hebben vier brandweerlieden lichte verwondingen opgelopen. Door de brand ontstond een hevige rookontwikkeling, waardoor vliegtuigen niet konden opstijgen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Armavia

Eén Airbus 320 van de Armeense maatschappij Armavia is volledig uitgebrand. Armavia verloor eerder deze week al een toestel bij een ongeluk voor de Russische kust, dat aan 113 personen het leven kostte.

Daarnaast gingen vliegtuigen van hetzelfde type verloren van El Al en van Armenian Airlines. Bovendien is een C-130 van het Belgische leger in vlammen opgegaan. Defensie gaat op de tweedehandsmarkt op zoek naar een vervangend exemplaar.