AMSTERDAM - Voor de homo's is er geen lol meer aan op de homo-ontmoetingsplaats van natuurgebied De Nieuwe Meer in het zuidwesten van Amsterdam. Vorige week streek daar een zeldzame groene reiger neer, en sindsdien wordt de rust danig verstoord door honderden vogelaars uit binnen-en buitenland die een glimp van het beestje proberen op te vangen. Dat meldt het Parool.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Met al die telelenzen in de buurt wordt anonieme seks in de bosjes een stuk minder aantrekkelijk", zo meldt de Gay Krant. De krant citeert een bezoeker van de ontmoetingsplaats, die de groene reiger met zijn gevolg het liefst zo snel mogelijk ziet vertrekken. "Dit is juist de tijd dat het hier weer gezellig gaat worden. De blaadjes komen aan de struiken en dan is het met de dag leuker hier."

Volgens Cor Hotting, een van de beheerders van het park, zal het wel meevallen met de leegloop van homo's in het natuurgebied. "Natuurlijk is het niet bevordelijk voor het gevoel van privacy, die mannen met die grote kijkers, maar ik heb er nog geen klachten over ontvangen".

De groene reiger is afkomstig uit Amerika. Het dier, dat kleiner is dan de in Nederland levende blauwe reiger, foerageert langs de kant van de sloot in de Nieuwe Meer in het zuidwesten van Amsterdam. Het gaat om een gaaf exemplaar dat soms tot op vijf meter benaderbaar is.