GAZA - Zeker vier Palestijnse kinderen variërend in de leeftijd van zeven tot veertien zijn donderdag gedood door een Israëlische tankgranaat. Dat maakten Palestijnse veiligheidsfunctionarissen bekend.

De vier kwamen om omdat een blindganger waarmee ze speelden alsnog af ging, zo verklaarden de autoriteiten. "Na onderzoek door onze strijdkrachten en onze explosievenexpert kunnen we zeggen dat het een tankgranaat betrof die in de afgelopen twee dagen is afgevuurd en die niet was geëxplodeerd", aldus de veiligheidsfunctionaris.

Het incident had plaats nabij het vluchtelingenkamp Khan Younis. "Vanochtend, toen de jongens op weg waren naar school en de plaats passeerden heeft een van hen vermoedelijk de granaat geraakt waardoor deze afging en waardoor hij en zijn vrienden werden gedood."

Eerder kwamen Palestijnse veiligheidsfucntionarissen met berichten dat het projectiel donderdag door een Israëlische tank zou zijn afgevuurd en bij de jongens was ingeslagen. Het Israëlische leger heeft deze berichten tegengesproken. Wel maakte het melding van de ontploffing.

/DOSSIERMidden-Oosten