AMSTERDAM - De politie gaat extra flitsen op snelwegen waar vaak te hard wordt gereden. De snelweg A6 door Flevoland is de ergste van de zogenoemde scheursnelwegen. Bijna de helft van de automobilisten rijdt daar te hard. Dat meldt Algemeen Dagblad woensdag.

Rijkswaterstaat heeft op verzoek van de krant snelwegen in kaart gebracht waar te hard wordt gereden. Het bureau verkeershandhaving is bezorgd over de A6, waar gemiddeld 134 kilometer per uur wordt gereden. "Van alle verkeersslachtoffers valt tien tot vijftien procent daar", zegt landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee in het dagblad. "Op basis van gegevens van Rijkswaterstaat maken we een actieplan voor de snelwegen. We gaan meer controleren op plaatsen waar veel te hard wordt gereden."

Ook de snelweg A27 bij Maartensdijk en de A2 bij Den Bosch zijn 'scheursnelwegen'. Deze wegen hebben volgens Herman Slootman van het Korps Landelijke Politiediensten gemeen dat 'de snelheidslimiet niet altijd goed aansluit op het wegontwerp'.

Woonwijken

Dinsdag werd bekendgemaakt dat ook het verkeer in 30-kilometerzones de komende jaren intensiever wordt gecontroleerd. De reden daarvoor is dat de daling van het aantal verkeersslachtoffers in woonwijken lager is dan landelijk.