MAASTRICHT - De politie heeft tijdens een inval in een woning in Zuid-Limburg een grote hoeveelheid vloeibare partydrugs gevonden. Tot op heden is dit de grootst aangetroffen partij ter wereld in zijn soort, meldde de politie maandag. Vier verdachten zijn opgepakt.

De politie vond 13.515 flesjes met het etiket original 69 in 29 verhuisdozen. De inhoud van de flesjes bestonden uit MDMA, de werkzame stof die in xtc-tabletten voorkomt, en een geringe hoeveelheid amfetamine. Beide harddrugstoffen waren opgelost in de likeur Blue Curaçao.

De politie vond de drugs tijdens de grote veegactie op dertien adressen vorige week in de Benelux en Duitsland. De vondst van de flesjes was volgens een woordvoerster "een complete verrassing".

De politie weet niet hoe en waar de flesjes met de harddrugs worden verspreid. "Dit komt weinig voor", zei de woordvoerster.

Werking

Ook wat de uitwerking van de vloeibare drugs is, weet de politie nog niet. Om dat effect te meten is zes weken laboratoriumonderzoek nodig.

De flesjes zijn niet in de gewone handel verkrijgbaar en zijn door het etiket "Original 69" voor het harddrugscircuit duidelijk herkenbaar. Verwisseling met "gewone" Blue Curaçao is onwaarschijnlijk, aldus de woordvoerster. De kostprijs per flesje zou 10 euro per stuk bedragen.