AMSTERDAM - De 19-jarige zoon van de voormalige onderzoeksleider Gerold Dompig is gehoord als getuige in de zaak van de verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway. Dat heeft de Arubaanse politiecommissaris bekendgemaakt.

Zijn zoon Michael is twee keer ondervraagd. Hij is ook ondervraagd na de aanhouding van de 19-jarige Geoffrey van C. op 15 april. De politie zou de zoon van Dompig vragen hebben gesteld over de geruchten en beschuldigingen van de vader van Holloway aan zijn adres. Holloway uitte zijn aantijgingen in een boek over de zaak.

Kwaad daglicht

Michael is volgens Dompig niet de enige getuige die is gehoord in de zaak. Hij zou nooit een verdachte zijn geweest. Hij deed de uitspraken over zijn zoon nadat deze zaterdag tegen een nieuwsprogramma had gezegd dat men probeerde zijn vader in kwaad daglicht te stellen. Hij had het onder meer over de familie Holloway.

Gerold Dompig laat weten dat hij het niet eens is met de uitspraken van zijn zoon en dat hij het interview met de nieuwszender betreurt.

Medeplichtigheid

Lokale kranten beweren dat de zoon van de politiecommissaris voor hetzelfde beveiligingsbedrijf werkt als Van C. Deze is volgens de autoriteiten gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan de verdwijning van Holloway. Details zijn daarbij niet gegeven.

Holloway verdween in mei vorig jaar na een avondje uit met de Nederlander Joran van der Sloot en twee van zijn vrienden. De drie zaten enige tijd vast, maar werden wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De advocaat van Van der Sloot, tegen wie in de Verenigde Staten een civiele procedure is aangespannen in de zaak, heeft gezegd dat zijn cliënt en Van C. elkaar niet kennen.