BRUNSSUM - Bij een schietpartij voor een woning aan de Akerstraat in Brunssum is zondagavond een 36-jarige man om het leven gekomen. Dat meldde de politie. De schietpartij deed zich even voor 23.00 uur voor. De man werd op de oprit voor zijn woning neergeschoten.

Volgens de politie zijn daarbij meerdere schoten gelost. De dader vluchtte onmiddellijk daarna te voet weg in onbekende richting. De politie heeft geen idee wie de dader is en wat het motief is.

De grote, vrijstaande woning van het slachtoffer is zwaar beveiligd, onder meer met camerabewaking. Na het schietincident verzamelden zich groepen mensen in de buurt van de woning. Daarbij deden zich emotionele taferelen voor toen de politie een getuige wilde horen.

Verhoor

De politie wist de gemoederen uiteindelijk tot bedaren te brengen. De politie heeft enkele getuigen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een deel van de Akerstraat in de omgeving van de woning is afgezet. De technische recherche stelt een onderzoek in. Maandag houdt de politie een buurtonderzoek.

Drugsmilieu

De politie wil niet zeggen of het slachtoffer eerder in aanraking is gekomen met justitie. Volgens buurtbewoners gaat het om een afrekening in het drugsmilieu.