AMSTERDAM - Een kroongetuige in de zaak-Holleeder wordt zondagmiddag verhoord op een onbekende plaats. Dat laat het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De advocaten van verondersteld topcrimineel Willem Holleeder en zes andere verdachten in de zaak kunnen het verhoor via een videoverbinding volgen in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, zegt een van de advocaten.

De kroongetuige wordt onherkenbaar in beeld gebracht. De komende dagen worden meer getuigen in de zaak anoniem gehoord, meldt een woordvoerder van het OM.

Poppenkast

De eerste advocaat is rond 12.00 uur naar buiten gekomen en zegt dat hij 'niet wil meewerken aan deze poppenkast'. De advocaat zegt dat hij zondagochtend een schriftelijke getuigenverklaring heeft gehad waarover hij wil overleggen met zijn cliënt. Zonder overleg zou hij niet de juiste vragen kunnen stellen aan de kroongetuige.

Voorarrest

Vorige week werd het voorarrest van de 47-jarige Holleeder en de zes andere verdachten opnieuw met dertig dagen verlengd. Zij werden eind januari opgepakt op verdenking van afpersing binnen de vastgoedsector. De Amsterdammer Holleeder is hoofdverdachte. Hij werd bekend als de man die 23 jaar geleden Freddy Heineken ontvoerde. Ook zou hij het brein zijn achter vermeende criminele activiteiten van de motorclub Hells Angels.