HUIZEN - 3VO wordt weer Veilig Verkeer Nederland. Het bestuur van de belangenbehartiger voor veilig verkeer vergadert vrijdag over de naamkwestie, die donderdag werd aangezwengeld door Bruno Bruins, de nieuwe voorzitter van 3VO.

"Veel mensen vragen aan mij of ik vogelgriep heb, als ik zeg dat ik voor 3VO werk", zei Bruins in het Algemeen Dagblad. Volgens Bruins slaat de naam 3VO niet aan bij het grote publiek en is de oude naam Veilig Verkeer Nederland een stuk duidelijker.

3VO ontstond in 2000 uit een fusie tussen Veilig Verkeer Nederland, de stichting Kinderen Voorrang en de Vereniging voor de Bescherming van de Voetganger. Bij 3VO werken zeventig mensen, de organisatie telt bovendien ongeveer 4500 vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid op straat.

Oude naam

Directeur J. Goos van 3VO staat positief tegenover de suggestie van zijn nieuwe voorzitter. "Onze huidige naam is nog steeds minder bekend dan onze oude naam. Ongeveer 95 procent van de Nederlanders was bekend met de naam Veilig Verkeer Nederland. Die naam maakt meteen duidelijk wat we doen. De naamsbekendheid van 3VO ligt ongeveer op 60 procent." Volgens Goos kan de nieuwe oude naam al kort na de zomer terugkeren mits het bestuur akkoord gaan.

Dat Bruins een punt heeft met zijn pleidooi voor het herstel van de oude vertrouwde naam, blijkt ook uit een opiniepeiling op de website van 3VO. Een kleine 80 procent van de bezoekers van de site onderschreef donderdag de stelling '3VO moet weer Veilig Verkeer Nederland gaan heten'.