AMSTERDAM - In Amsterdam-West is donderdagochtend opnieuw een man geliquideerd. Het incident had rond 08.45 uur plaats in café De Hallen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan. Dat maakte de politie bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Jasper van Es |Het incident had rond 08.45 uur plaats

Het slachtoffer is Anthonie van der Bijl. De man had een zakelijke relatie met de eerder geliquideerde Cees Houtman. Die werd vorig jaar voor zijn villa in Amsterdam-Osdorp vermoord.


Foto: R. Schreuder |Politie zoekt in Rijpgracht naar wapen

Justitie vermoedt dat de vermeende criminele organisatie rond Willem Holleeder naast andere vastgoedhandelaren ook Houtman heeft afgeperst. Het weekblad Vrij Nederland schrijft donderdag op de website dat de politie Van der Bijl heeft gevraagd om een verklaring over Holleeder af te leggen.

Van der Bijl liet de politie toen weten "uit angst" niet bereid te zijn om dit te doen. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) wil niet op deze kwestie ingaan.


Foto: R. Schreuder |Buurt afgezet

Het slachtoffer is geen onbekende van de politie, aldus een woordvoerder. Ze gaat ervan uit dat de actie specifiek gericht was op Van der Bijl.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Ooggetuigen hebben verklaard dat ze drie mannen van rond de 20 jaar zagen wegrennen. Duikers zoeken momenteel in de nabijgelegen Rijpgracht naar het mogelijke wapen waarmee de moord is gepleegd.

Eerder deze maand vond een gewelddadige overval op het café plaats, waarbij een slachtoffer enige tijd zou zijn vastgebonden.