CASTENRAY - Uit een vrachtwagen op een parkeerplaats aan de A73 bij Castenray (Limburg) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag honderden beeldschermen gestolen. De chauffeur lag te slapen en heeft niets van de diefstal gemerkt, meldde een woordvoerder van de politie Limburg-Noord.

De beeldschermen zaten in een container op een oplegger. Een precies aantal kon de politie niet noemen. Het verlies bedraagt enkele tienduizenden euro's, aldus de woordvoerder.

Van twee andere vrachtwagen op de parkeerplaats werden de zeilen opengesneden, maar daar werd niks uit gestolen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Ladingdieven

Dinsdag nog rolden de Limburgse en Belgische politie een grote bende ladingdieven op. Vier personen werden gearresteerd op verdenking van het openbreken en leegroven van zeker honderd vrachtwagens in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Organisaties actief in de vervoersbranche schatten dat er jaarlijks voor tientallen tot honderden miljoenen euro's wordt gestolen uit vrachtwagens. In 2007 beginnen twee à drie proefprojecten met bewaakte truckparkeerplaatsen langs grote Europese routes.