WILLEMSTAD/ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba verzoekt de rechter-commissaris de hechtenis van Geoffrey van C. met acht dagen te verlengen. Dat maakte het OM maandag bekend. Van C. wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 19-jarige man, kind van Nederlandse ouders, werd zaterdag gearresteerd in verband met het onderzoek naar de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway, vorig jaar mei op Aruba. Van C. is werkzaam bij het beveiligingsbedrijf VCB van zijn vader.

Geruchten

Naar aanleiding van de arrestatie van Geoffrey van C., die in eerste instantie door lokale media als strandwacht Godfried van C. werd omschreven, is een geruchtenstroom ontstaan.

Zo wist het Algemeen Dagblad Caribische Editie te melden dat Van C. is gearresteerd vanwege een t-shirt van het bedrijf VCB dat was gevonden. Op het shirt, dat een week na de verdwijning van Holloway op 30 mei 2005 werd gevonden bij een zoekactie, zouden bloedvlekken van Van C. zitten. Het OM in Aruba geeft echter geen informatie over de achtergronden van de arrestatie.

Joran

Van C. zou een kennis zijn van verdachte Joran van der S., nog steeds de hoofdverdachte in de Holloway-zaak. Joran en Geoffrey zijn beiden afkomstig uit een welgesteld Nederlands gezin en hebben dezelfde leeftijd.

Tegen persbureau Associated Press heeft Joseph Tacopina, die wordt omschreven als de Amerikaanse advocaat van Van der S., ontkend dat Joran en Geoffrey elkaar kennen. De advocaat noemde verder de arrestatie van Van C. 'goed nieuws', omdat daarmee het onderzoek in een andere richting lijkt te gaan.