OOSTERHOUT (BR) - Een 36-jarige man uit Oosterhout is maandag in zijn woonplaats opgepakt voor vuurwapenbezit en rijden onder invloed. Hij was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden en lag volgens de politie vervolgens 'laveloos' over het stuur. Hij bleek een combinatie van alcohol en medicijnen in zijn bloed te hebben.

De politie kreeg rond 13.30 uur melding van een eenzijdig ongeval op de Oosterpolderweg. Agenten zagen daar naast de auto een vrouw staan met een vuurwapen. Zij vertelde dat het wapen van haar ex-man was, die nog dronken in de auto lag. De vrouw sloot niet uit dat hij in het bezit was van meer vuurwapens, waarop de politie de omgeving afzette.

De bestuurder van de auto werd door de agenten gesommeerd de auto uit te komen, hetgeen hij deed zonder weerstand te bieden. Onderzoek wees uit dat de man niet meer wapens bij zich droeg. Wel had hij een leeg holster op zijn lichaam en werd in zijn kleding een patroon gevonden.

De man werkt volgens de politie als burger-ambtenaar bij het ministerie van Defensie. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De politie vermoedt dat relationele problemen de aanleiding zijn geweest voor het incident.