TILBURG - De politie heeft zondagavond nog een zesde verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar een xtc-laboratorium in Goirle dat die dag ontmanteld is. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Tilburg die de politie tijdens een doorzoeking in een woning heeft aangehouden. Dat heeft een woordvoerster maandag bekendgemaakt.

De politie meldde zondag al de arrestatie van vijf verdachten, twee mannen en twee vrouwen uit Tilburg tussen de 19 en 29 jaar en een 22-jarige man uit Geleen. Rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit hebben zeven woningen in Goirle, Tilburg en Geleen en drie garageboxen in Tilburg doorzocht.

In het xtc-lab in de garage van een woning aan de Bergstraat in Goirle vond de politie enkele kilo's MDMA, een eindproduct. Op andere doorzochte locaties trof ze grondstoffen aan voor de productie van synthetische drugs. Ook nam de recherche vijf auto's in beslag, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele duizenden euro's. In de loop van de week zal pas duidelijk zijn hoeveel en welke grondstoffen zijn aangetroffen.

Risico's

Een productieplaats van synthetische drugs in een woonwijk, zoals hier het geval was, brengt volgens de politie enorme risico's met zich mee voor de omgeving. Vooral de kans op explosies is groot. De politie heeft zondag daarom gebruik gemaakt van een helikopter om luchtfoto's te maken om zo snel mogelijk de risico's in de Goirlese woonwijk in kaart te brengen.

Een speciale afdeling van de politie heeft uiteindelijk het productieproces kunnen stabiliseren en de apparatuur gedemonteerd. Rond 22.30 uur zondag was het laboratorium in zijn geheel ontmanteld. De zes verdachten zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.