ROTTERDAM - De politie heeft zondagmiddag 32 bekeuringen uitgedeeld op een industrieterrein in Rotterdam. In en om het distripark Botlek vonden tussen drie en negen uur straatraces plaats tussen auto's, motoren en scooters.

De politie was op de hoogte van de races, omdat de deelnemers die aankondigen op websites. De meeste bekeuringen zijn uitgedeeld voor "het zich bevinden op verboden terrein", aldus een politiewoordvoerster. De meeste straten op het industrieterrein zijn namelijk verboden voor onbevoegden.

Scooterraces

De politie in Apeldoorn heeft maandag kunnen voorkomen dat er illegale scooterraces in de stad plaatsvonden. Agenten waren vantevoren al op de hoogte van de geplande races en hadden via diverse kanalen kenbaar gemaakt dat dit verboden was.

Toch verzamelden tientallen jongeren zich rond het middaguur op het terrein de Ecofactorij. De politie sloot vervolgens het terrein af, waarna de jongelui zich verplaatsten naar andere plekken in de stad. De politie kon uiteindelijk voorkomen dat er geracet werd door ze constant op de hielen te zitten. Enkele volhouders kregen een bekeuring.