AMSTERDAM - Een 19-jarige verdachte is gearresteerd in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba.

Een woordvoerder van justitie op Aruba wil zaterdag niets bekendmaken over de identiteit van de verdachte, alleen dat het om iemand gaat met de initialen G.V.C.. De autoriteiten willen bovendien niet zeggen wat de verdachte te maken kan hebben met de verdwijning van Holloway.

Reconstructie

Dinsdag was in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een reconstructie te zien van de avond waarop de Amerikaanse tiener is verdwenen. De 18-jarige Holloway is op 30 mei vorig jaar voor het laatst gezien op Aruba. Op dat moment was zij in het gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot en twee van zijn Surinaamse vrienden.

Het drietal heeft enige tijd vastgezeten, maar is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Naar aanleiding van het programma kwamen ruim zestig tips binnen.

Nieuwe getuigen

Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat een nieuwe getuige zich heeft gemeld in de zaak. Onderzoekers namen op basis van de getuigenverklaring aan dat het lichaam van Holloway is begraven in de duinen in de buurt van een vuurtoren. De afgelopen weken heeft de Arubaanse politie gezocht in de duinen op het eiland.