AMSTERDAM - Een wandelaarster heeft woensdagmiddag opnieuw een brief gevonden bij het monument voor de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen op de Brunssummerhei. Dat meldde de politie donderdag.

Eind vorige week vond een andere vrouw ook al een handgeschreven brief bij het gedenkteken. Ze komen van dezelfde schrijver, die suggereert dat hij Verstappen misbruikt en vermoord heeft.

De inhoud van de tweede brief is volgens de politie gelijk aan de brief die eerder werd gevonden, maar is met drie regels aangevuld. De politie zegt niet wat in die nieuwe regels staat, maar neemt de zaak heel serieus.

Tips

Inmiddels zijn bij de politie vier tips over de briefschrijver binnengekomen. Twee getuigen zijn gehoord. De politie wil ook hier niets over kwijt.

Dichtvorm

In de eerste brief schrijft de onbekende in dichtvorm: "Geen haat rechtvaardigt deze daad, ze gaf me veel plezier, maakte van mij een dier." En verder: "De dienstplicht trainde mij, daarom ben ik nu vrij. Doordat de politie heeft gefaald, heb ik het gehaald. Deze eerste brief was getekend met het onderschrift L. Genius.

De toen 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de vroege ochtend van 10 augustus 1998 uit een tent van het Jeugdwerk Heibloem op een vakantiekamp op de Brunssummerheide. Diezelfde avond werd hij dood gevonden op zo'n 1200 meter van het kamp aan de rand van een dennenbosje.

Doodsoorzaak

Mede als gevolg van een serie fouten door de recherche, waarbij belangrijk sporenmateriaal verloren ging of niet onderzocht werd, kon de doodsoorzaak nooit met zekerheid worden vastgesteld. De politie gaat er vanuit dat de jongen seksueel misbruikt is. De dader is nooit opgepakt.