DEN HAAG - Tijdens het komende paasweekeinde gaan circa 600.000 Nederlanders er voor een paar dagen op uit. Het kan donderdag leiden tot een drukke avondspits met lange files, waarschuwt de ANWB. Er komen ook tienduizenden buitenlandse toeristen naar ons land. Tweede paasdag is de kans op files eveneens groot.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op Goede Vrijdag wordt na het middaguur vooral drukte verwacht rond de Veluwe en naar Zeeland. In Groningen trekt de Bloemenjaarmarkt circa 150.000 bezoekers, waardoor op de A7 files kunnen ontstaan. Verder zijn er wachttijden mogelijk bij de veren naar de Waddeneilanden.

Eerste paasdag wordt alleen in het zuiden van Limburg veel verkeer verwacht wegens de Amstel Gold Race. Tweede paasdag wordt echter een dag vol files door dagjesmensen en terugkerende vakantiegangers. Bij slecht weer zorgt die laatste groep 's ochtends al voor files. Bij mooi weer ontstaan vooral files in de namiddag en avond.

Frankrijk

Ook op de buitenlandse wegen staan files rond de feestdagen. In Frankrijk concentreert de drukte zich zaterdag op de toegangswegen naar de skigebieden in de Franse Alpen. De mogelijkheden voor wintersport zijn daar nog heel behoorlijk.

Duitsland

In Duitsland is donderdag de drukste dag op de weg, met files in het zuiden van het land en op de wegen rond Hamburg. In België loopt het vast op de ringwegen van Brussel en Antwerpen en de wegen in de Ardennen.