DEN HAAG - Frits Huffnagel wordt wethouder in Den Haag. Dat hebben bronnen binnen de VVD donderdagochtend gezegd. De VVD'er, die eerder wethouder was in Amsterdam, krijgt onder meer ICT en toerisme in zijn portefeuille.

Huffnagel is op dit moment campagneleider voor kandidaat-lijsttrekker Rutte van de VVD en werkt als adviseur bij Berenschot Communicatie.

Huffnagel moest in mei vorig jaar opstappen als wethouder in Amsterdam, toen bleek dat hij eerder als fractievoorzitter van de VVD verzuimd had 20.000 euro aan onkostenvergoedingen op te geven aan de belastingdienst. Volgens hem was de fout "louter en alleen uit onwetendheid" ontstaan.

VVD

Huffnagel, geboren in Leiden, studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties politieke communicatie en informatie. De VVD'er zat sinds 1998 in de Amsterdamse gemeenteraad en werd begin 2004 wethouder van Financiën. Hij kreeg landelijke bekendheid als deelnemer aan het discussieprogramma Het Lagerhuis van de VARA.

Hij was al eerder actief voor de landelijke VVD. Zo zat hij in het campagneteam van Gerrit Zalm en begeleidde hij hem bij tv-optredens.

Zijn grote trots was het in 2004 gelanceerde 'I amsterdam'-project, waarmee buitenlandse toeristen en bedrijven naar Amsterdam gelokt moesten worden. "Het moet net zo lang meegaan als I love New York", aldus Huffnagel destijds.