BRUSSEL - In België is woensdag een tienerjongen doodgestoken door een andere jongere die hem zijn mp3-speler wilde afpakken. De tiener die in de hal van het centraal station van Brussel werd overvallen, overleed woensdagavond in het Brusselse Sint-Pieter ziekenhuis.

Het slachtoffer was zestien of zeventien jaar oud. Hij zat samen met een vriend van dezelfde leeftijd op een muurtje te wachten op een vriendin die rond 16.30 uur met de trein zou aankomen. Op dat moment was het heel druk in het station.

MP3

Twee andere jongeren, die waarschijnlijk even oud waren, spraken hen aan. Aanvankelijk vroegen ze inlichtingen maar vervolgens doken ze naar de mp3-speler waarnaar de jongeman aan het luisteren was.

Hartstreek

Beide vrienden hebben geprobeerd om de overvallers, zonder geweld, van zich af te slaan. Een van de overvallers haalde snel een mes te voorschijn waarmee hij de eigenaar van de mp3-speler in de hartstreek raakte.

Het jonge slachtoffer werd snel naar het Sint-Pieter ziekenhuis overgebracht. Daar werd hij omstreeks 21.00 uur dood verklaard.