GRONINGEN - De politie heeft bloedsporen gevonden in en rond de woning van W. van E. in Harkstede, die te maken hebben met de moorden op prostituees in Groningen. De man uit het Groningse plaatsje heeft inmiddels bekend dat hij drie vrouwen heeft gewurgd. Het gaat om Sasja Schenker, Michelle Fatol en Annelies Reinders.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er bij het onderzoek in Harkstede geen lichamen aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat de man bij meer moorden op prostituees in de regio Groningen is betrokken. Het gaat mogelijk om de tot nu toe onopgeloste moorden op Shirley Hereigers, Antoinnette Bont en Jolanda Meijer.

Geen massale slachting

De politie onderzoekt nog van wie het bloed afkomstig is en of het menselijk bloed is, aangezien Van E. veel dieren in en rondom zijn huis verzorgde. De politie kan nog niet zeggen of de bloedsporen verband houden met de onopgeloste moord op Antoinette Bont. Haar romp werd in 1995 in het Winschoterdiep gevonden, haar ledematen werden later in een tas van energiebedrijf Edon aangetroffen in het Peizerdiep bij Roderwolde. "Wij onderzoeken de bloedsporen nog, net als alle andere sporen", zegt politiewoordvoerder P. Boomsma. "Maar ik kan wel zeggen dat er geen massale slachting in het huis heeft plaatsgevonden."

Ook wil de politiewoordvoerder van de politie niet ingaan op de vraag of die sporen alleen betrekking hebben op de misdrijven die Van E. inmiddels heeft bekend, of ook op moorden op andere prostituees. De politie maakte zondag wel bekend dat tijdens het onderzoek rond de woning duikers in het water nabij de boerderij een mobiele telefoon hebben gevonden.

De zegsman van de politie zegt dat alle huisraad in beslag is genomen. Verder is het hele terrein opengespit. De politie heeft de kelders onder het huis onderzocht en zelfs muren gedeeltelijk opengebroken om te zoeken naar bewijsmateriaal. Ook heeft zij luchtfoto's laten maken en de omgeving afgezocht met infraroodcamera's.

De politie hield Van E. 12 november aan. Sinds die tijd is zij dag en nacht met dertig mensen bezig geweest met het sporenonderzoek.

/NIEUWSPolitie vindt bewijs in moordzaken prostitueesGroningse verdachte bekent ook andere moorden