EINDHOVEN - In het centrum van Eindhoven is zondagmiddag na afloop van de wedstrijd van PSV tegen Groningen een groot feest uitgebroken om het kampioenschap van de Brabantse ploeg te vieren.

Op drie pleinen in de binnenstad staan in totaal ongeveer 35.000 supporters die de wedstrijd op grote beeldschermen hebben gevolgd. Na het laatste fluitsignaal barstte er een groot feest los. Volgens de politie verloopt alles rustig.

Huldiging

De ploeg van Guus Hiddink arriveerde iets voor 19.00 uur, na een rijtoer vanaf het stadion, op het afgeladen Stadhuisplein, waar zich 20.000 blije supporters hadden verzameld. De wachtende supporters op het plein moesten nog even geduld opbrengen. Guus Hiddink kreeg in het stadhuis eerst het Ereteken van de stad Eindhoven overhandigd door burgemeester Sakkers. Daarna verschenen de voetballers op het bordes om het kampioenschapsfeestje met het uitzinnige publiek te vieren. Hiddink bedankte de supporters voor de steun.

Omdat het Eindhovense Stadhuisplein te klein is om alle enthousiaste fans te herbergen, werd de huldiging rechtstreeks uitgezonden op twee grote schermen op belangrijke pleinen elders in de stad. Volgens een politiewoordvoerder waren er ongeveer 55.000 mensen op de huldiging afgekomen. 's Middags keken op de verschillende schermen al 35.000 mensen live naar de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los in het centrum van de lichtstad. Op enkele kleine incidenten na, bleef het volgens de politie rustig in de stad.