ASSEN - Hadi D., de man die in 1999 in Assen zijn kind ontvoerde en op 14 maart in Frankrijk werd aangehouden, mag worden uitgeleverd. Voorlopig wordt de kinderontvoerder echter niet in Nederland verwacht, hij is tegen het besluit van de rechter in Frankrijk in cassatie gegaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

D. ontvoerde in 1999 zijn destijds 2-jarig zoontje Hamza in Assen. Het kind verblijft vermoedelijk bij familie in Algerije. Waar is tot op heden onbekend gebleven.

De rechtbank in Assen veroordeelde D. in 2000 voor deze ontvoering tot zes jaar cel. In 2003 werd D. opnieuw vervolgd, omdat hij zijn zoon bleef onttrekken aan de ouderlijke macht. De man wilde in geen geval meewerken aan de terugkeer van het kind naar diens moeder. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde in 2004 in hoger beroep dat er sprake was van een voortdurend delict en veroordeelde de man opnieuw tot zes jaar cel.

In november nam D. de benen uit de gevangenis in Lelystad, waar hij zijn straf uit zat. Hij wandelde het gevang uit met een gekocht verlofpasje.