GAZA-STAD - De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag raketbeschietingen uitgevoerd op doelen in de Gazastrook. In Beit Lahiya in het noorden werden twee gebouwen bestookt waar leden van de Al Aqsa Martelaren Brigades aanslagen tegen Israël zouden voorbereiden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In Gaza-stad is een landingsplaats voor helikopters onder vuur genomen, meldde een Israëlische legerwoordvoerder. Palestijnse veiligheidsfunctionarissen meldden dat het om de landingsplaats voor het kantoor van de Palestijnse president Abbas gaat. Zijn woning staat op slechts een paar honderd meter van het terrein.

Abbas is donderdag vanuit Ramallah op de Westelijke Jordaanoever in Gaza aangekomen, waar hij vrijdag overleg voert met de nieuwe premier Ismail Haniyeh.

Aanslagen

De radicale beweging Al Aqsa Martelaren Brigades is gelieerd aan de Fatah-beweging van Abbas. De groep is verantwoordelijk voor aanslagen in Israël en raketbeschietingen op Israëlisch grondgebied. De Israëlische legerwoordvoerder meldde dat Palestijnse militanten donderdag zes zelfgemaakte raketten hebben afgevuurd vanuit de Gazastrook. Een raket zou een fabriek ten zuiden van de stad Ashkelon hebben geraakt.

Israëlische militairen hebben vrijdagmorgen een Palestijnse schutter doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever, meldden Palestijnse medische bronnen. De man werd gedood tijdens een vuurgevecht in een Palestijns vluchtelingenkamp bij de stad Nablus.