AMSTERDAM - Actrice Frédérique Huydts (38) is maandagmiddag overleden aan de gevolgen van kanker. Dat liet haar management Features Creative Management maandag weten. Huydts is momenteel op tv te zien in eerder opgenomen afleveringen van Wie is ... de mol bij de Avro en Dreamtravel op Net5.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De uitzendingen van Wie is ... de mol gaan volgens een woordvoerster van de Avro op verzoek van Frédérique en haar familie door. Over eventuele aanpassingen van het programma, kan ze nog geen uitspraak doen.

De afleveringen van Dreamtravel worden niet meer uitgezonden, laat een woordvoerster van Net5 weten. "We vinden het niet kies om door te gaan met uitzenden." Net5 zendt maandagavond om 20.30 uur een portret uit van de actrice en presentatrice.

Toneelacademie

Huydts werd geboren op 19 augustus 1967 in Den Haag. Ze volgde de Maastrichtse Toneelacademie, waar ze in 1989 afstudeerde. Het grote publiek leerde Huydts in 1990 kennen als Annet in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

Ze speelde in veel series zoals de dramaserie In naam der Koningin, de comedy In de clinch en de dramaserie Meiden van De Wit van Net5. Vorig jaar was ze te gast in het programma Villa Felderhof, ze sprak daar over haar strijd tegen kanker.