ISTANBUL - In de Turkse stad Istanbul zijn zondagavond drie mensen omgekomen nadat Koerdische demonstranten een molotov-cocktail in een bus hadden gegooid. Dat meldde de nieuwszender CNN Turk.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een vrouw die in paniek uit het brandende voertuig sprong werd geschept door een passerende auto en overleed later in een ziekenhuis. Twee andere mensen kwamen om toen de buschauffeur een manoeuvre maakte om het projectiel te ontwijken en frontaal op een vrachtwagen botste.

Koerden

Het incident in Istanbul lijkt verband te houden met de ongeregeldheden tussen Koerden en de politie in Oost-Turkije die nu al bijna een week duren. In Istanbul gingen zondag honderden Koerden de straat op en zochten de confrontatie met de oproerpolitie. Daarbij werd met molotov-cocktails, stenen en flessen gegooid. De politie vuurde rubberkogels op de demonstranten af en zette traangas in. Tientallen mensen zijn opgepakt.

Na het fatale incident met de bus in de buitenwijk Bagcilar verzamelden honderden mensen zich rond het uitgebrande wrak en scandeerden nationalistische en anti-Koerdische leuzen. Ook hebben inwoners van Istanbul het recht in eigen hand genomen en zijn Koerdische demonstranten te lijf gegaan.