BANGKOK - Drie bommen zijn zondag in het uiterste zuiden van Thailand ontploft kort nadat de stembureaus in het land waren gesloten. In de provincie Narathiwat raakten drie militairen en een politieman gewond bij de drie explosies, zo berichtte het Japanse persbureau Kyodo.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De provincie is er één van de slechts drie provincies die in tegenstelling tot de rest van het land overwegend islamitisch zijn. Sinds begin 2004 zijn er extremisten actief die zich met geweld willen afscheiden.

De omstreden Thaise premier Thaksin Shinawatra laat vervroegde verkiezingen houden voor het vijfhonderd leden tellende parlement.

Het land is het toneel geweest van tal van felle betogingen waarbij Shinawatra's aftreden is geëist. Hij heeft gezegd niet af te treden enkel omdat betogers dat willen, maar wel als zondag minder dan de helft van de kiezers op hem of zijn Thai Rak Thai Partij stemmen. De drie voornaamste oppositiepartijen boycotten de stembusgang, aangezien ze in deze verkiezingen een kwaadaardige politieke manoeuvre van de premier zien.