ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft de auto van een van de drie verdachten in de verdwijningszaak van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway opnieuw in beslag genomen. Dat heeft woordvoerster M. Croes vrijdag gezegd. Justitie heeft de auto nodig voor filmopnames van het Nederlandse programma Opsporing Verzocht.

Het gaat om de auto van Deepak K. (22). Hij, zijn broer Satish (19) en de Nederlander Joran van der Sloot (18) zijn de laatsten die eind mei vorig jaar in het gezelschap zijn gesignaleerd van Holloway. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De drie worden door het OM nog steeds beschouwd als verdachte.

Opsporing Verzocht besteedt op 11 april aandacht aan de verdwijning van Holloway. Volgens Croes heeft de auto zulke specifieke kenmerken dat het niet mogelijk is een ander exemplaar van hetzelfde merk te gebruiken. "Maandag krijgt hij de auto weer terug", aldus de woordvoerster.

De advocaat van Deepak is het niet eens met de gang van zaken. Hij heeft een kort geding aangespannen om de auto terug te krijgen.

Onderzoek

Holloway zou op de avond voor haar verdwijning zijn meegereden met de drie verdachten in de auto van Deepak. De Amerikaanse FBI en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deden beide al onderzoek in de auto, maar zonder resultaat.

Vier medewerkers van het Nederlandse Korps landelijke politiediensten zoeken vrijdag voor de derde opeenvolgende dag met speurhonden naar stoffelijke resten van Holloway. Ook experts van het NFI zijn op Aruba aangekomen voor het geval de speurtocht resultaat oplevert.