ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Arnhem vrijdag 150 uur werkstraf en een rijbeperking geëist tegen een vrachtwagenchauffeur die in juli vorig jaar een 4-jarig kind heeft doodgereden in Nederhemert. De 47-jarige R. van S. reed het meisje aan terwijl zij in de berm van de andere weghelft stond, achter haar moeder en fiets.

Het ongeluk gebeurde op een dijk waar de vrachtwagen opdraaide vanuit een lagergelegen weg. De chauffeur had slecht zicht vanwege een boom, omdat hij bij het oprijden van de dijk achterover helde en volgens de aanklager ook omdat hij een bak op zijn dashboard had gemonteerd.

Volgens een onderzoeker die het ongeval reconstrueerde was vanuit de cabine de moeder niet steeds zichtbaar en van het kind alleen het oranje fietsvlaggetje. Maar de bocht had wel een fractie minder ruim genomen kunnen worden, vond hij. Al met al vond de aanklager dat de chauffeur schuld had aan de dood van het meisje.

Boom

Dat de boom het zicht ontneemt is ook de gemeente opgevallen. Al voor het ongeluk probeerde die de boom verwijderd te krijgen, maar door problemen met eigendomsrecht is dat nu nog steeds niet gelukt.

De rijbeperking die de officier van justitie naast de werkstraf eiste houdt een voorwaardelijk rijverbod in van een jaar, met als voorwaarde dat de man een jaar lang alleen voor het werk rijdt en niet privé.

De rechtbank doet uitspraak op 14 april om 09.00 uur.