ROTTERDAM - In het Rotterdamse Botlekgebied hangt een zoutzuurwolk boven het terrein van het bedrijf AVR Maritiem. De wolk ontstond doordat uit een container op het terrein aan de Oude Maasweg para-benzotrichloride ontsnapte.


Foto: Robin Kanters l De brandweer zet hoogwerkers met waterkanonnen in

De inhoud van de container mengde zich met lucht, waardoor zich een zoutzuurwolk vormde boven de container, meldde de Milieudienst Rijnmond. Medewerkers van de milieudienst DCMR doen onderzoek bij het bedrijf.

De brandweer zet hoogwerkers met waterkanonnen in, die ervoor zorgen dat de wolk zich niet verplaatst en de vrijkomende stof bij de bron wordt neergeslagen. Hoelang dit gaat duren, kon de brandweer niet inschatten, aangezien niet bekend is of de container helemaal vol was.

Volgens de hulpdiensten drijft de zoutzuurwolk niet naar andere plaatsen. Uit voorzorg is de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg stilgelegd, aldus de politie. Ook de Oude Maasweg is afgesloten voor verkeer.

Enkele medewerkers van een bedrijf aan de Vondelingenweg zouden ademhalingsproblemen hebben opgelopen. Personeel van dit bedrijf moet binnen blijven.