BREDA - De politie in Breda onderzoekt of twee Fransen die medio maart in Parijs zijn aangehouden, op 13 maart betrokken waren bij een dodelijke schietpartij in Breda. Dat liet de politie donderdag weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bij de schietpartij kwam een 31-jarige Bredanaar om het leven. De Franse politie hield de 48-jarige Fransman aan bij een verkeerscontrole in Parijs in de nacht van 13 op 14 maart. Hij reed daarbij in dezelfde auto die getuigen direct na de schietpartij zagen. In de auto vond de politie een kleine hoeveelheid drugs.

Betrokkenheid

De politie hield de tweede verdachte, een 35-jarige man, een week later aan. Hij stond geregistreerd als huurder van de bewuste auto. In eerste instantie is het tweetal aangehouden voor zaken die met Frankrijk te maken hadden. Sinds begin deze week zitten ze vast voor hun mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Breda.

Arrestaties

Bij die schietpartij sprong een 33-jarige inwoner van Breda uit paniek van driehoog uit een flat. Hij raakte zwaargewond. Op 14 maart is hij op grond van een andere verdenking dan de schietpartij aangehouden. Op 16 maart arresteerde de politie een 24-jarige inwoner van de stad die wel wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Beide mannen zitten nog in voorarrest.

Omdat getuigen al meteen na de aanslag meldden dat twee mannen in een wagen met een Frans kenteken waren gevlucht, zocht de Bredase politie samenwerking met haar collega's in Frankrijk. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek zal justitie besluiten of zij hun uitlevering zal vragen, aldus een woordvoerster.