NIJMEGEN - Een 38-jarige man uit Overasselt heeft donderdagmorgen in Nijmegen gedreigd zichzelf in brand te steken. Dat gebeurde in het gebouw van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aan het Mariënburg in het centrum van de stad. De politie kon de ongedeerde man na een uur aanhouden, aldus een woordvoerder.

Getuigen belden rond elf uur de politie dat een man met zelfverbranding dreigde in de hal van het CWI. De politie zette het plein af voor publiek en waarschuwde brandweer en ambulance. Twee verdiepingen van het CWI werden ontruimd.

De inwoner van Overasselt besproeide zichzelf en beveiligingspersoneel met sterk naar benzine ruikende vloeistof uit een plantenspuit. De man hield een aansteker in zijn hand. Op die manier wilde hij een baan afdwingen.

Speciaal opgeleide onderhandelaars van de politie konden vrij snel contact krijgen met de man. Zij konden hem overreden zijn natte kleding uit te trekken en een brandweeroverall aan te doen.

Ze hielden hem aan toen hij zich had overgegeven. De man is afgevoerd naar het politiebureau. Het Mariënburg was rond het middaguur weer open voor publiek.