AMSTERDAM - In Amsterdam-West zijn woensdagmiddag een 34-jarige man en een nog onbekende vrouw neergestoken op vrijwel dezelfde plaats. Beide zaken hebben volgens de politie niets met elkaar te maken. De incidenten hadden rond het middaguur plaats in de Jan van Galenstraat en vlak om de hoek in de Reinier Claeszenstraat. De twee slachtoffers overleefden de steekpartij.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie kreeg een eerste melding binnen over een koerier die in de Jan van Galenstraat in zijn schouder was gestoken door iemand die hem van zijn geld en auto wilde beroven. De dader ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie kon vlak daarna in de buurt een verdachte arresteren.

Ter plaatse gekomen trof de politie in de Reinier Claeszenstraat in een personenauto ook een vrouw aan met steekwonden in haar buik. Zij is vermoedelijk door twee mannen toegetakeld. De reden daarvan is niet bekend.

In eerste instantie ging de politie er vanuit dat beide zaken verband hielden met elkaar, maar later bleek dat sprake was van toeval.