DEN HAAG - De politie heeft woensdagochtend in Den Haag in een paar uur tijd drie dronken automobilisten bekeurd die allemaal in de dezelfde auto reden. Om 2.30 uur werd in de Vondelstraat bij een routinecontrole de eerste beschonken bestuurder betrapt. De 40-jarige man uit Leidschendam moest blazen en bleek veel te veel op te hebben.

Terwijl de politie de man bekeurde, stapte de bijrijder achter het stuur en reed snel weg. De agenten konden deze 43-jarige Hagenaar even later aanhouden. Hij moest blazen, bleek ook te veel alcohol te hebben genuttigd en kreeg eveneens een boete.

Tot hun verbazing zagen de agenten om 5.45 uur dezelfde auto weer in dezelfde straat rijden. Nadat zij het voertuig een stopteken hadden gegeven, ging de bestuurder, ditmaal een 36-jarige Hagenaar, er lopend vandoor. Na een korte achtervolging werd de man met een vliegende tackle gevloerd. Deze meneer spande de kroon: hij blies 585 ug/l (uitslag na blaasanalyse), de hoogste waarde van de drie.

Aangezien het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard, nam de politie de auto in beslag en kwam er een einde aan de reeks beschonken bestuurders.