ORANJESTAD - Een delegatie van de Nederlandse politie is maandagmiddag (plaatselijke tijd) aangekomen op Aruba, om het onderzoek naar de verdwenen Amerikaanse scholiere Natalee Holloway te ondersteunen. Een tweede delegatie wordt later verwacht. Dat meldde de lokale krant Amigoe woensdagochtend op zijn website.

Het gaat om vier agenten van de KLPD en twee speurhonden. Samen met een grondradar worden zij ingezet voor een nieuwe zoektocht in een bepaald gebied van de duinen. Vermoed wordt dat de Amerikaanse tiener daar zou zijn begraven.

Plaatsvervangend hoofd van de politie op Aruba, G. Dompig, zei zaterdag in een interview met de Amerikaanse zender CBS, dat hij vermoedt dat de tiener niet door een misdrijf om het leven is gekomen, maar door een overdosis drugs en alcohol.

Betrokken

De drie hoofdverdachten, onder wie de Nederlander Joran van der Sloot, zouden volgens hem geen moordenaars zijn, maar zouden wel betrokken zijn bij het verbergen van het lichaam. Dompig vermoedt ook dat er een tweede groep mensen in het spel is en dat de vader van Joran, Paul van der Sloot, meer weet dan dat hij tot nu toe heeft verteld.